Imker in groep 5 en 6
12 juni 2012

Er kwam een imker langs bij ons. Die vertelde allemaal informatie over bijen. De darren zijn de mannetjes en de werksters zijn de vrouwtjes. Er zit ook een koningin bij. Die heeft een langer achterlijf. Om het jaar zit er een ander sticker op de rug. Een gele, groene, oranje, en een blauwe. Je kon ook honing proeven. 2 verschillende soorten honing: bitter en zoet.
Hij had ook plaatjes laten zien, van een zwerm bijen. Je kon ook cellen vast houden, en bloemen, en als laatst mocht je ook een dar op je hand houden.

Anouk & Jordy

Er kwam bij ons een imker langs. Hij vertelde over bijen. Waar een bijen familie uit bestaat. Darren dat zijn mannetjes. Werkbijen dat zijn de vrouwtjes. Er zit ook een koningin. Die heeft een langer achterlijf dan andere bijen. En die word ook speciaal gevoed. Daarom is ze anders dan andere bijen. Alleen de koningin legt de eitjes. Ze legt de eitjes in de cellen. Als ze een eitje bevrucht dan word het een werkbij. En als ze een eitje niet bevrucht dan worden het een darren. De imkers plakken op de rug van de koningin een stickertje. Elk jaar een andere kleur.
En toen mochten we honing proeven. Je mocht kiezen tussen bitter en zoet.

Sien & Bjarne