St. Jorisdag 'Olympische Spelen'
5 juni 2012

Gelukkig waren de weergoden ons op 5 juni goed gezind tijdens de Olympische Jorisspelen. Nadat alle kinderen in sporttenue op school kwamen werden eerst de landenteams geformeerd en gingen naar "de kleedkamers" om hun vlag te kleuren en een yell te bedenken.

Om 9.00 uur volgde de opening van de Jorisspelen in de Arena. Ridder Joris kwam te paard binnen en bracht de fakkel mee om het Olympisch vuur te ontsteken. Eerst werd echter uit volle borst het Wilhelmus door alle kinderen en hun begeleiders gezongen, waarna het Olympisch vuur aangestoken werd.De Olympische Jorisspelen konden beginnen en alle landenteams werd een sportieve en fijne dag gewenst.

De kinderen hebben zich de gehele dag prima vermaakt met de spelen en waren fanatiek bezig met : vlaggetjesestafette, hockeyslalom, gewicht heffen, steprace met hindernissen, tennis, handbal, kogelstoten, touwtrekken en verspringen. De echte mountainbikes die we konden lenen van Kanjers voor kanjers maakten het helemaal af. Ook waren er drie grote clinics: judo (o.l.v. Leo Buiting), dansen (o.l.v. Sanne Tenten) en niet te vergeten de spannende voetbalwedstrijden in de Arena.

Tussendoor was er genoeg tijd voor een pauze met een hapje en een drankje. Om 13.45 begon de afsluiting van deze sportieve dag in de Arena. Alle landenteams verzamelden zich weer voor de gezamenlijke afsluitingsdans. De grote fairplay wisselbeker ging naar land 26: Zuid Afrika. Na de korte huldiging kregen alle kinderen een medaille, bekertje en oorkonde als aandenken aan deze Olympische Jorisspelen. Het vuur werd gedoofd door de Jorismascotte en na een lekker ijsje konden de kinderen en ouders weer huiswaarts keren om uit te rusten en bij te komen van deze geslaagde Olympische Jorisspelen.
En nu maar uitkijken naar de echte Olympische Spelen in Londen.

St. Jorisdag - Olympische Spelen