Klassekids groep 6a
mei - juni 2012

Met klassekids leer je hoe je met elkaar om moet gaan. We moesten 5 regels kennen:
  • Klassekids vertrouwen elkaar.
  • Klassekids hebben plezier.
  • Klassekids werken aan groei en succes.
  • Klassekids helpen elkaar.
  • Klassekids zijn gelijk waardig
Dat waren de regels van Klassekids. We moesten oefeningen doen die te maken hadden met vertrouwen (de eerste regel van de klassekids regels). Les 1 was de eerste les. We leerden elkaar kennen. Ben en Aukje waren onze klassekids trainers. In les 2 moesten we oefeningen doen met vertrouwen. Dat we in een kring moesten lopen en de andere kinderen moesten dat kind stoppen en in een andere richting sturen. In les 7 hadden we een oefening dat we met ze allen bij elkaar op schoot moesten zitten.

Les 8 hadden ze een rol behang papier uitgerold en daar moest iedereen een figuur tekenen op het behang bijvoorbeeld: driehoek, vierkant, cirkel. Die moest je daarna groter maken tot je de overkant aan raakte. Je moest dan door elkaars tekeningen heen. Zo raakte je met elkaar verbonden.

Les 9 vertrouwen met ouders door de oefeningen. In les 10 kregen we ons diploma van Ben en Aukje en een pet of zonneklep. Het standpunt van de groene pet stond op 9,3 kwart en de rode pet stond op 2. In de klas gaat het goed. We hebben veel geleerd van Ben en Aukje, hoe je ruzies op moet lossen en hoe je goed met elkaar om moet gaan.

Van : Bianca en Merle

De 9de keer waren onze ouders er. We moesten opdrachten doen met de ouders zoals : spiegelbeeld,onze droom vertellen,vlinder en mol vragen stellen. Vlindervragen zijn vragen die steeds over een ander onderwerp gaan. Molvragen zijn vragen over het zelfde onderwerp je wilt meer er over weten. We deden samen met onze ouders ook een vertrouwens oefening. De vertrouwensoefening was, je moest met een bal tussen je hoofden een weg maken en de andere was dat één de ogen dicht moest doen en de andere de aanwijzigen moest geven.

De laatste les
We moesten elke les de petten de rode en de groene bij een nummer zetten hoe het ging. De laatste les moesten we dat ook doen . De groene stond toen op de negen en een half, en de rode op de twee. Toen we begonnen met klasse kids stond de groene op de zes en de rode op de vier. Nu gaat het beter want er zijn minder ruzies, iedereen mag mee doen, er wordt niet meer gepest, op het schoolplein gaat het erg goed, iedereen houdt zich aan de regels, en in de klas is het wel erg rustig. We proberen elkaar te helpen, samen ruzies op lossen. Dit doen we op de groene pet manier. Wat wil ik graag, wat ga ik er aan doen. We hebben ook geleerd hoe de klassekids houding is. Stevig staan met je voeten iets uit elkaar, je handen vast voor je.

We hebben elkaar ook complimenten gegeven, het is heel fijn complimenten te krijgen.

Ook moeten we vertrouwen hebben in elkaar.

We moesten onze namen op een Klassekids Award schrijven. Dat betekent dat we ons aan de regels die we geleerd hebben houden. Dit is een afspraak.
Op het eind kregen we een diploma, een pet of een zonneklep. Als afsluiting de laatste keer de vertrouwensoefening die we elke les als afsluiting hebben gedaan. Je moet je achterover laten vallen en Ben of Aukje vangen je op.

Geschreven door Idde en Lynn