Popstars finale
27 januari 2012

We moesten eerst de groepjes bedenken van 3 of 4 kinderen met elkaar bedenken (en er was ook 1 groepje van 5). En daarna samen een liedje kiezen met je eigen groepje. En daarna oefenen oefenen & oefenen. We moesten allemaal tijdens de muziekles optreden in de ridderzaal. En er was ook een kinderjury. En de kinderjury kiest juf Anja. Per optreden 2 andere juryleden. En juf Anja mocht zelf ook punten geven. De kinderjury mocht de cijfers: 7-9 geven en juf Anja: 6-10 maar het was ook met halve punten! Eindelijk is het zover, de finale komt eraan. Bij ons in de klas hadden Demi, Eva, Femke en Tara (deft) gewonnen. Bij groep 6 hadden Anouk, Liz en Nina gewonnen. En in groep 8 hadden Jelle en Tobias gewonnen.

De groepjes traden op in de ridderzaal. Het eerste groepje was Anouk, Liz en Nina met het liedje: Yeah yeah van het Juniorsongfestival. Daarna kwam onze groep. Groep 6\7 met (deft): Demi Eva Femke en Tara met het liedje: DJ got us falling in love again. En als allerlaatste kwamen Jelle en Tobias met het liedje: 3x yeah van Chris Brown. En dat waren ze allemaal. De juryleden van de finale waren: Pien Weelink en Carmen Tenten. Eigenlijk waren er drie juryleden maar Saar Weelink was het missende jurylid. Helaas was ze ziek. Er waren ook kinderen die een spandoek voor Demi, Eva, Femke en Tara hadden gemaakt. En daar stond op: hup hup, Deft wint de cup! Voor de jury een keuze kon maken, had groep 5 nog een liedje, en dat was het liedje: Apre Ski. En de winnaars zijn: Demi, Eva, Femke en Tara en ze kregen op het podium een oorkonde. En na dat ze de winnaar bekend maakten, gingen Pien en Carmen dansen op een bepaalde muziek.

Groep 6-7