Sponsorloo: We lopen voor HoPe
28 maart 2012

de sponsorloop voor Stichting Hope

Dit jaar stond de vastenactie helemaal in het teken van Stichting HoPe, een project in Peru. Om klokslag 9.45 uur werd de aftrap gegeven om te gaan lopen voor HoPe. Rondom school was er een circuit van 300 meter uitgezet, voorzien van vlaggetjes en ballonnen, waar de kinderen hun rondjes konden lopen. Ook was er een kraampje waar men spulletjes kon kopen gemaakt in Peru en een kraampje met koffie en cake. Kortom het zag er echt gezellig en feestelijk uit. De zon maakte van alles een vrolijk geheel. En een Peruaansmuziekje maakte alles compleet.

Begonnen werd met de jongste kinderen van groep 1 t/m 3 die aangemoedigd werden door de kinderen van groep 4 t/m 8 en natuurlijk ouders, opa's en oma's etc. Daarna de groepen 5 t/m 8. Juf Anja gaf het beginsein nadat er eerst een groepsfoto werd gemaakt en elke groep eerst hun zelf bedachte yell lieten horen, gingen de kinderen van start.

En….. zin hadden ze erin. Wat werd er gelopen, de kinderen waren niet te stuiten. Ze liepen of hun leven ervan af hing en langzaam lopen was er niet bij. De rondjes werden geteld en niemand wilde onder doen voor een ander. "Juf ik heb al 10 kruisjes" of "Ik heb al 10 rondjes gelopen" of "Mag ik nog een rondje dan heb ik mijn doel bereikt?". Met bezwete gezichten en haren werd de finishstreep gehaald en konden de kinderen wat te drinken halen. Spontaan was ook de reactie van een groep die met het voorstel kwamen om de Peruaanse dans die ze geleerd hadden buiten in het zonnetje aan de toeschouwers te laten zien. Wat zag het dat vrolijk en mooi uit. Daarna ging iedereen weer terug naar de klas om eventjes op adem te komen voordat ze naar huis gingen. Ook de reacties van een van de ouders was er leuk: "Dit vergeten ze nooit meer".

Ook werd erin de bovenbouw al gespeculeerd hoeveel de opbrengst wel niet zou zijn. Tijdens de paasviering op witte donderdag wordt het bedrag bekend gemaakt, maar dat het veel zal zijn is wel duidelijk want iedereen heeft echt gelopen voor HoPe. We kunnen nu al terug kijken op een zeer geslaagde sponsorloop, alleen al kijkend naar de inzet van de kinderen.