Vakantiebeurs Azië groep 8
23 mei 2012

Na twee weken voorbereiden, hadden alle drie de landen informatie en spullen bij elkaar gezocht. Alle drie de landen hadden voldoende spullen om een hele klas in te richten. Juf Vera leidde het project, en heeft goede uitleg gegeven. Zodat we het haast niet verkeerd konden doen. Toen was het woensdag avond, iedereen richtte zijn of haar eigen klas in een Japanse of Chinese of Indonesische stijl. De ouders kwamen en kregen een lekker kopje koffie of thee. Daarna kregen de ouders uitleg van Juf Vera wat we deze avond gingen doen, de ouders moesten lastige vragen stellen en dat deden ze ook! Omdat we dan flink moesten denken. Juf Ans stelde de lastigste vragen!

Uit alle landen waren typische hapjes of drankjes, wie je kon proeven en waardoor je meer in de Japanse of Chinese of Indonesische sfeer kwam. Ook was er de hele avond lang muziek, waardoor je meer in de Japanse, Chinese of Indonesische sfeer kwam. Er waren kinderen verkleed, dat was leuk om te zien voor de ouders. Bij alle landen was er een informatie balie, de kinderen wisten daar veel informatie te vertellen over de landen.

Bij China kon je met Chinese inkt een teken maken op je hand. In Indonesische hadden ze een hele mooie kijkdoos gemaakt, waar je doorheen kon kijken en dan zag je informatie over de dieren. In Japan stond er een sushi en thee tafel, waar mensen aan konden zitten om sushi te proeven en thee te drinken. Aan het eind van de avond gingen de ouders naar huis, en toen konden ze iets in een boekje schrijven over wat ze er van vonden. En wij kregen een ijsje !

Lotte Pillen en Merel van Lochem, groep 8