'Onze' Twan voorleeskampioen van Lichtenvoorde!
11 februari 2012

Eindelijk is het dan zover, de voorleeswedstrijd van Lichtenvoorde in de bibliotheek. Twan uit groep 7 heeft onze school mogen vertegenwoordigen en hoe!
In totaal waren er negen deelnemers van de verschillende scholen uit Lichtenvoorde, die allemaal een stukje hebben voorbereid. Aan Twan de zware taak om na de pauze iedereen weer geboeid te laten luisteren.
Waar anderen kozen voor een boek van Carry Slee of Jacques Vriens, heeft Twan een stuk gekozen uit het boek 'Heksen' van Roald Dahl. Dit las hij heel rustig voor en waarbij hij gebruik maakte van verschillende stemmetjes.

Tja, dan trekt de jury zich terug… Altijd een spannend moment, ook voor de aanwezige supporters. Gelukkig hadden ze in de bibliotheek voor wat afleiding gezorgd en kregen alle deelnemers een cursus ballonkunst.

Wanneer de jury dan terug komt, stijgt de spanning toch weer. Niemand verwacht te winnen, ook Twan niet. Het verlossende woord kwam van de voorleeskampioen van vorig jaar. De winnaar is: TWAN TERPSTRA! Blij en trots nam hij alle felicitaties, cadeaus en de oorkonde in ontvangst.
Van harte gefeliciteerd Twan! Op naar het Gelders kampioenschap, 17 maart in Zutphen!