NME Schaatsenrijders en ruggezwemmers
27-09-2013

Afgelopen woensdag zijn groep 5 en 6 op pad geweest met het NME. Dit was aan de Oude Winterswijkse weg. De kinderen kregen de opdracht om te onderzoeken of het water schoon was. Er werd uitgelegd dat je dat kon onderzoeken door te kijken welke dieren er in en om het water leven.

Als echte onderzoekers gingen de kinderen in tweetallen op onderzoek uit. Met schepnet en emmer in de aanslag, hebben ze geprobeerd zoveel mogelijk dieren te vangen. Er werden veel diertjes gevangen.

Nadat er druk gezocht was, moest er natuurlijk even gekeken worden wat er was gevangen. Er zijn veel dieren gevonden, waaronder de waterspin, de haftelarve en zelfs een kikker. Later op school is geconcludeerd dat het water goed schoon is.

Via deze weg willen we alle ouders die hebben gereden en geholpen nog bedanken!