Afsluiting Vastenactie en Paasviering
28 maart 2013

Donderdag 28 maart, de paasviering en tevens de afsluiting van de vastenactie. Juf Anja vertelt dat we in deze viering vooral stil zullen staan bij de kinderen van Peru. Tijdens de paasviering wordt de Paaskaars aangestoken door Naomi en ondertussen lezen Iris en Twan een gedicht voor. Samen zingen we het lied 'kom maar in de kring' want iedereen hoort er immers bij, ook de kinderen in Peru! Juf Annemarie leest een verhaal voor over Juanita, een meisje uit Peru dat droomt van een betere toekomst. Het verhaal wordt uitgebeeld door Ruth uit groep 7, gekleed in een mooie poncho. Terwijl het meisje uit haar bed kruipt en naar de sterren staart, leest Maddé een gedicht voor. Iedereen is er stil van. Het lied 'stilte,stilte, stilte' sluit hier ook heel mooi bij aan.
Een filmpje over het schooltje dat als eerste is gebouwd met hulp van HoPe laat zien dat de droom van Juanita uit kan komen.

Daarna was dan het grote moment aangebroken, de bekendmaking van de opbrengst van de Vastenaktie. Juf Anja vertelt dat ze voordat ze het bedrag bekend gaat maken eerst nog iemand anders aan het woord wil laten. Op een filmpje bedankt Walter Meekes namens Stichting HoPe alle kinderen, leerkrachten en ouders voor hun enorme inzet.

Dan is het zover dat er acht kinderen om de beurt op het podium mogen komen met ieder een ster in de hand met een cijfer erop of het euroteken en de komma. Bij het laatste cijfer tellen we samen af en het fantastische bedrag van € 2.657,86 komt tevoorschijn onder luid gejuich van de kinderen. Als afsluiting zingen we vol enthousiasme met z'n allen : 'handen heb je om te geven' !

Ik wil heel graag, mede namens Walter en Stichting HoPe, iedereen die heeft geholpen om dit gigantische bedrag bij elkaar te brengen, heel erg bedanken voor alle inzet. Wij kunnen ook dit jaar samen terugkijken op een hele gezellige en succesvolle actie. Bedankt voor al jullie enthousiaste en warme reacties.

Juf Anja