Armen uit de mouwen voor het Bloemencorso
6 september 2013

Groep 3 op bezoek bij de corsowagen Lansink-Bluiminck
Groep 3 is vrijdagmorgen op bezoek geweest bij de corsogroep Lansink-Bluiminck om te helpen bij de corsowagen Urban Art. De kinderen en enkele ouders hebben goed meegeholpen bij het "kontjes kniepen" en spijkeren van de dahlia's. Immers: jong geleerd is oud gedaan. Ook keken ze de ogen uit tijdens de rondleiding bij de maquette en corsowagen. Het was erg interessant en de kinderen wilden van alles weten over de corsowagen en ze stelden veel vragen. Al met al een leuke en leerzame morgen.

Groep 8 op bezoek bij de corsowagen van de Groep van Ons
Wij zijn met onze hele groep (8) naar de corso groep de groep van ons geweest. Om 9:15 zijn we hier van school weg gefietst. Toen we daar aankwamen mochten we aan een paar lange tafels gaan zitten. De eerste kratten werden op tafel omgegooid. Je had een bakje spijkers met je groepje en dan pakte je een spijker en stook hem door de bloem heen. Tussen door kregen we wat te drinken en wat lekkers. Daarna gingen we weer aan het werk. Iedereen was hard aan het werk want na een paar minuten was de kratten al weer vol. Na een tijdje hadden we pauze. Daar kregen we een ijsje. Ook hadden we zelf eten en drinken bij ons. Toen we dat op hadden kregen we groepje voor groepje een rondleiding. De wagen van de Groep van Ons was een grote ijscokar met een fiets erachter waar een grote Italiaanse ijscoman op zat. Hij kon echt trappen zijn benen bewogen echt. En hij had een grote bel in zijn handen. Toen we weer terug kwamen van de rondleiding, gingen we weer aan het werk. We hebben veel kratten vol gemaakt. Normaal zou ieder kind een krat vol maken dus 42 kratten. Alleen we hebben zo had gewerkt dat we wel meer kratten klaar hebben alleen we weten niet precies hoeveel.

We dachten dat de corso wagen wel in de prijzen zou vallen maar zondag 's morgens hoorden we dat net een paar meter voor het juryterrein iets gebroken en geknakt was. En dat vond onze groep erg jammer. Helaas kon hij niet meer mee rijden met de optocht. De figuratie deed wel mee met de optocht. En de wagen kreeg de aanmoedigingsprijs. De wagen was vooral erg mooi geworden. En we hebben het super leuk gehad. Maar jammer dat de wagen niet mee kon rijden.

Emma Fiselier en Lynn van den Berg (groep 8)