Voorleeskampioenfinale 2013-2014
1 november 2013

Op vrijdagmorgen 1 november is het dan eindelijk zover. Na spannende voorrondes in de klas is het nu tijd om de bepalen wie de voorleeskampioen 2013-2014 van de St. Jorisschool gaat worden.
De kinderen van groep 6, 7 en 8 zitten in de Ridderzaal. Om de beste lezer te bepalen heb je natuurlijk een jury nodig. Die bestaat dit jaar uit juf Inge, Puck en Noah van groep 6.

Inmiddels is het de hoogste tijd voor de eerste kandidaat. Nynke Ressing uit groep 8b mag het spits afbijten. Nynke is niet zenuwachtig, want zij was vorig jaar, toen ze nog in groep 7 zat, ook al voorleeskampioen van onze school. Na Nynke is het de beurt aan Meike Terpstra uit groep 7. Ook zij komt uit een oud voorleesgeslacht: haar oudere broer Twan was al eens voorleeskampioen van heel Lichtenvoorde. Daarna is Mirthe Frank uit groep 8a aan de beurt. Ook zij is een oude bekende van de zilveren voorleesstoel want ook zij zat vorig jaar al in de finale. Als hekkensluiter neemt Anouk Klein Goldewijk uit groep 7 in de stoel plaats. Ook haar voorleesbeurt wordt van deskundig commentaar voorzien door de jury.

Die jury verlaat kort daarop de Ridderzaal voor topoverleg. De zaal vermaakt zich in die tijd met de eerste-hulp-kunsten van mister Bean. Wanneer mister Bean het slachtoffer net weer tot leven gewekt heeft met de startkabels van zijn autootje, komt de jury weer binnen. Het wordt meteen doodstil in de zaal. Wie zou de voorleeskampioen worden? De jury heeft het er echt moeilijk mee gehad. Maar er kan er maar eentje winnen. Alle drie de juryleden roepen tegelijk in de microfoon: "De voorleeskampioen is Nynke Ressing!" Zij mag onze school, net zoals vorig jaar, gaan vertegenwoordigen in de bieb.

Na de uitslag breekt er een oorverdovend applaus en gejuich uit. Dat hoort natuurlijk ook zo wanneer de voorleeskampioen bekend gemaakt wordt.
Gefeliciteerd Nynke en veel succes in de finale in de bieb!