Juf Wilma Knippenborg 50 jaar
26 maart 2013

Deze dag is niet ongemerkt aan haar voorbij gegaan op school, hoewel alles voor haar een verrassing was. Zo knap dat alle kinderen uit haar groep zo goed geheimpjes kunnen bewaren. Een aantal weken waren we al bezig met de voorbereidingen. Zo hadden we ook het plannetje gemaakt dat alle kinderen uit haar groep 3a die dag als Sarah of als Abraham verkleed op school zouden komen. Wat hebben ze goed hun monden kunnen houden en wat was het een verrassing groot dat er werkelijk die dag zoveel Sarah's en Abrahams in de klas waren. Juf Wilma wist niet wat haar overkwam en wist niet waar ze het eerst of het laatst moest kijken. Na een gezellige ontmoeting en natuurlijk de nodige felicitaties in de mooi versierde klas met door de kinderen gemaakte slingers gingen ze toch "gewoon" aan het werk. Tenminste, dat dacht juf Wilma.

De jarige werd namelijk om 9.30 uur opgehaald om mee te gaan naar de Ridderzaal. Daar zaten alle leerlingen en leerkrachten al op haar te wachten. Nee, 50 jaar worden en dat ongemerkt voor bij laten gaan, dat kan niet dachten we.

En zoals de gewoonte is bij ons op school moet je eerst een aantal vragen beantwoorden om bij de Club der Wijzen kunnen worden toegelaten. Juf Annelies had een 3-tal vragen bedacht en met behulp van alle leerlingen is het juf Wilma toch gelukt ze goed te beantwoorden om toe te mogen treden tot deze club.

Hierna werd ze natuurlijk om- en aangekleed tot een heuse Sarah. Ze kreeg allerlei hulpmiddelen die ervoor zouden zorgen dat ze er jong uit zou blijven zien en mocht dat niet lukken kreeg ze alvast wat hulpmiddelen zoals anti-rimpel crème, pantoffels, een slabber en zelfs een heuse rollator. Juf Wilma liet zich alles welgevallen en genoot duidelijk van hetgeen haar overkwam. Menig lachsalvo van zowel de kinderen als de juf was in de Ridderzaal te horen.

Maar bij een verjaardag horen natuurlijk ook cadeaus en die werden haar aangeboden in liedvorm door de Sarah's en Abrahams van haar eigen klas en gezongen door alle kinderen van de hele school (kijk maar eens naar het filmpje hieronder).

Hierna natuurlijk nog een 'Lang zal ze leven' door alle kinderen en een bedankje van de juf voor de SUPER verrassing. Alle kinderen gingen terug naar de klas en juf Sarah ging met de rollator alle groepen langs om ze te trakteren. Wat een verrassingen vandaag en "Een dag om nooit te vergeten", volgens juf Wilma.