Kasteelbezoek van groep 6 aan Huis Bergh
31-03-2014

31 Maart is groep 6 naar kasteel Huis Bergh geweest. Kasteel Huis Bergh is een middeleeuws kasteel. Kasteel Huis Bergh is vernoemd naar de graven van Bergh. Het kasteel staat in `s Heerenberg. Het kasteel is nu een museum geworden. Er zijn nu spullen uit de middeleeuwen te zien (bijvoorbeeld: schedels, wapens, munten, schilderijen).

We kregen in 2 groepen rondleidingen door kasteel. De eerste groep ging naar de kerker en de tweede naar de muntenkamer. Er waren munten met de graven van den Bergh er op. Bij de woonkamer waren veel oude schilderijen met de familie erop. We zijn in de wapenkamer geweest. Er waren harnassen van ridders te zien. Oude wapens en schedels en een paar opgezeten dieren.


In het museum waren ook boeken te zien waar de bladzijdes van de huid van kalveren werd gemaakt, geschreven door de monniken.
De uitkijktoren was er ook nog van bijna 30 meter hoog . Daar konden de soldaten de vijanden zien aankomen. Je mocht nooit binnen vechten dan verklaarde je de oorlog. De traptreden van het kasteel waren schuin aangelegd. Als je snel op de trap liep kon je makkelijk vallen. Handig als de vijanden er aan kwamen. Het was een super leer ochtend! Geschreven door: Mae, Sanne en Shanti uit groep 5-6 (groep 6).


Alle vaders en moeders bedankt voor het rijden!