Een dag met de klas naar het Rijksmuseum
26 februari 2014

Wij, heel groep 8 a+b en 4 geluksvogels uit groep 7, gingen naar het Rijksmuseum. Het was een hele leuke dag voor ons allemaal. In groep 7 hadden ze geloot door een opstel te schrijven, er hebben 4 kinderen gewonnen en die mochten met ons mee. Het is een dag voor dat we met de klas naar het Rijksmuseum gaan. Vandaag bereiden we ons nog extra voor op het Rijksmuseum en dat doen we voor de laatste keer. Want morgen gaan we er naar toe. Het wordt dan vast een leuke dag. We moesten met de voorbereiding naar een aantal schilderijen en andere dingen bekijken op de computer we vertelden dan wat we al wisten en andere informatie vertelde meester Godfried.

Maar eindelijk was de grote dag aangebroken, we gingen we naar het Rijksmuseum. We moesten we nog even wachten op de bus, jammer genoeg waren de rijksmuseumstickers van de bus af. In de bus was het heel gezellig en we hebben veel spelletjes gedaan en veel geklets. Toen we er eindelijk waren (na anderhalf uur rijden) hebben we een mooie groepsfoto gemaakt met de hele klas bij het bekende IAmsterdam letters.

Toen we in het rijksmuseum waren gingen we in drie groepen met een gids mee naar de eregalerij. Eerst kwamen we bij een stilleven dat houd in dat de schilder laat zien wat hij kan. Er staan dan geen mensen of iets anders dat beweegt op. Toen zagen we het Melkmeisje, heel klein eigenlijk en geschilderd door Johannes Vermeer. Dat is een van de bekendste schilders. Toen liepen we door naar de Nachtwacht en die is geschilderd door Rembrandt Van Rijn. Hij is inderdaad groter dan je denkt. Toen we daar uitleg hadden gekregen bleek dat hij eerder nog groter was maar door een verhuizing hadden ze een stuk eraf gesneden. Toen we door liepen kwamen we in een zaal waar een mooie model boot stond opgezet. En boven de ingang hangt een spiegel van een schip. Dat is de achterkant van een schip, daar zat altijd de kapitein met andere belangrijke mensen. Vrouwen mochten niet mee op een schip. We hebben veel geleerd en gezien, het was er heel leuk, echt een tip om er een dagje naartoe te gaan. Maar als je er langer naar toe gaat zie je nog meer van het Rijksmuseum!

Van Jocelyn Wentink en Sivan Eenink (groep 8a)