Een schoenendoos voor Roemeense kinderen
20 november 2014

Caritas Achterhoek organiseert jaarlijks de schoenendoosactie. Dit project houdt in, dat schoenendozen door schoolkinderen in Nederland worden gevuld en versierd, voor kinderen in weeshuizen, ziekenhuizen en scholen in Roemeniƫ. De scholen liggen op het platteland van Roemeniƫ waar nog steeds grote armoede heerst. In de dorpen Cebza, Ghilad, Obad, Gad, Macedonia, Liebling en Deta ontbreken zelfs basisvoorzieningen.

De afgelopen weken zijn ook de kinderen van de St. Jorisschool druk geweest met het vullen van schoenendozen. Woensdag 19 november kwam de grote vrachtwagen de gevulde schoenendozen ophalen. En dat waren er een heleboel. Prachtig versierde dozen. Gevuld met allerlei speelgoed of andere dingen.
De leerlingen van groep 8 hebben geholpen om alle schoenendozen uit de Ridderzaal naar de vrachtauto te brengen. Wat fijn te zien dat er zoveel kinderen een gevulde doos mee hebben genomen.
Het transport naar RoemeniĆ« gaat i.s.m. Caritas Oberhausen. Binnenkort vertrekt de vrachtwagen vanuit Lichtenvoorde naar Roemenië. De vrijwilligers brengen de dozen persoonlijk naar de scholen, weeshuizen en ziekenhuizen.
De Roemeense kinderen kijken er elk jaar naar uit; voor de meeste kinderen is dit het enige cadeautje wat ze in een jaar krijgen.
Namens de Roemeense kinderen bedankt.