Voorbereidingen op de bloemencorso
11 september 2015

Mini corso optocht groot succes!
Om alvast in de sfeer te komen voor de Kermis en de Bloemencorso hebben de kleuters afgelopen week enthousiast gewerkt aan een eigen corsowagen. Met behulp van schuim en bloemen gesponsord door corsogroep Lansink Bluiminck ontstonden er drie prachtige mini corsowagens. Naast corsowagens bestond de optocht ook uit fanfares met dansgardes. Tijdens de muziekles van juf Anja hadden de kleuters al een keertje geoefend. Op vrijdagochtend 12.00 uur was het dan eindelijk zover. Een stralend zonnetje, een plein vol toeschouwers en het grote applaus maakte deze minicorso optocht tot een groot succes, met in de hoofdrol de stralende kleuters van groep 1-2a, 1-2b en 1-2c!!

Groep 3 bij Library van Lansink-Bluiminck
De kinderen hebben deze ochtend verschillende dingen gedaan bij deze corsogroep. Zo werd er gespijkerd, de maquette werd goed bekeken, ze kregen een rondleiding om de wagen heen en ze mochten zelfs een aantal bloemen op de wagen prikken. Deze hulp was ook wel nodig, want er gaan wel 350.000 bloemen op de wagen.

Groep 5 bij Arachnida van de Lummels

Groep 6 en groep 6-7 bij Voodoo van de Boschkempers
De kinderen van groep 6 en 6-7 zijn deze ochtend bij corsogroep de Boschkempers geweest. Ze werden ontvangen bij de maquette. Hier werd uitleg gegeven over de wagen en was er tijd voor vragen stellen. Daarna mochten ze gelijk aan het werk. De helft ging spijkeren en de andere helft mocht bloemen spijkeren op schuimbollen (knop van de naalden). Deze waren snel klaar. Daarna mochten ze ook nog op de wagen spijkeren. We vonden het super gezellig.

Groep 8 ging op bezoek bij de Groep van Ons. Daar hebben ze enorm de handen uit de mouwen gestoken. 64 kratten vol met dahlia's werden in twee uur voorzien van een spijkers. Toen waren de bloemen op. Maar naar school wilden we nog niet, dus werden er nog acht kratten met dahlia's bij de buren (Groep Marneth) gehaald. Die bloemen waren ook in een mum van tijd van een spijker voorzien. Ondertussen was er ook nog tijd voor limonade, salmiaklolly's en een rondgang langs de wagen onder leiding van de beide ontwerpers van de Groep van Ons. 's Middags en ook op zaterdag kwamen nog een flink aantal leerlingen helpen. Super!

Alle ouders bedankt voor het kijken, mee rijden en fietsen!