Bezoek Kasteel Huis Bergh
4 maart 2015

We kregen een rondleiding in en om het kasteel Huis Bergh. De letters (initialen) op de kasteelmuur betekenen de 1e letter van de voornaam en achternaam. We gingen naar binnen en zagen allemaal schilderijen van de man wie het kasteel had gekocht en deze schilderijen verzamelden. Hij wou dat iedereen het kasteel kon bezoeken, zodat de kinderen dan iets konden leren van de Middeleeuwen.

Er was een kelder met een waterput en een oven voor het brood. Zout was erg duur, je kon er mee betalen, er waren ook kisten die je op slot kon doen met 3 sloten.

We mochten de toren op en konden oude munten bekijken die ze zelf hadden gemaakt. Ook was er een ouderwetse wc, een gemak. De wapens en helmen mochten we vast houden en opdoen. De muren waren 4 m dik, de muren waren vroeger boven de grond en nu is die ingezakt. Als allerlaatste mochten we de kerker in en bekijken.

Alle vaders en moeders die mee zijn geweest, ook namens de kinderen, bedankt!