Zonnepanelen op het dak van de school
5 & 25 februari 2015

Op 5 februari gaven de leerlingen van groep 7 informatie aan alle andere groepen over wat er deze maand gebeuren ging: er komen zonnepanelen op het dak van de school!
Maar wat zijn dat eigenlijk zonnepanelen en hoe werken ze? Kijk maar eens naar de presentatie hieronder:

Op woensdag 25 februari was de officiële opening van de zonnepanelen. In de carnavalsvakantie zijn er mensen heel druk bezig geweest om zonnepanelen te plaatsen op onze school. De voorbereidingen heeft meester Jon met groep 7 gedaan. Voor elk kind van de St. Jorisschool hadden ze een klein zonnetje geknipt en uitgedeeld. Ook was de school mooi versiert met allemaal zonnetjes. Bij de opening kwam Wout Bongers. Hij heeft op de oude St. Jorisschool gezeten. Toen hij in groep 8 zat moesten de leerlingen een ontwerp maken voor de nieuwe St. Jorisschool. Hij heeft bedacht om op de school zonnepanelen te plaatsen.

Bij de opening was er ook een drone om foto's vanuit de lucht te maken. Elke groep kreeg ook een bakje met daarin voor elk kind een stempasje. Die kunnen ze gebruiken als we genoeg geld hebben voor een nieuw ding. Bijvoorbeeld een nieuw klimrek of speelgoed. Hun mogen dan meebeslissen over wat we gaan kopen. elke groep mocht ook een helium ballon loslaten. Elke groep heeft ook een presentatie gezien van groep 7 over hoe de zonnepanelen werken. We gaan de komende tijd meer te weten komen over zonne-energie. Iedereen is heel erg blij dat we een zonneschool zijn.
meester Jon en groep 7!! Bedank voor het organiseren van deze opening!!!

Geschreven door Fleur Wopereis en Meike te Brake uit groep 7

Hieronder zie je een filmpje over de aanleg van de zonnepanelen en de opening: