Alle stoelen terug naar de fabrikant
1 april 2003

St.-Jorisschool, maart 2003,

Geachte ouder(s),

De laatste tijd laten een flink aantal zitvlakbladen van leerlingstoeltjes in verschillende groepen los. Experts van de leverancier van dit schoolmeubilair, de firma De Toledo te Den Briel, heeft hiernaar een onderzoek ingesteld en heeft geconstateerd dat het hier een constructiefout betreft.

Het is noodzakelijk dat alle stoeltjes voor reparatie terug gaan naar de fabriek. Dit dient, ter voorkoming van mogelijke ongelukken, zo spoedig mogelijk te geschieden.

Aanstaande dinsdag in de vroege ochtend (dus voor schooltijd) zullen medewerkers van De Toledo alle leerlingstoeltjes van de St. Joris komen ophalen.

Dit betekent dat de kinderen van groep 1 tot en met 8 deze dinsdag zelf voor zitgerei (klapstoelen, krukjes o.i.d.) dienen te zorgen.

U begrijpt dat wij alles behalve blij zijn met dit ongemak, maar in het belang Ún de veiligheid van de kinderen zien wij, zeker op zo korte termijn, geen andere oplossing.

Wij rekenen op uw begrip Ún medewerking!

Team St.-Jorisschool

Een impressie van de 'chaos' die deze brief op dinsdag 1 april teweeg bracht ziet u hieronder:

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Sommige kinderen dachten dat het hier om een 1 april grap ging: