Groep 4 naar de bakker
6 april 2005

(klik op een foto voor een uitvergroting)

246 247

Als voorbereiding op de eerste communie ging groep 4 op woensdag 6 april naar bakkerij Knippenborg in Zieuwent om te kijken hoe brood gemaakt wordt. Enkele moeders hebben de kinderen gebracht en mochten ook een handje helpen.
Eerst mochten de kinderen broodjes maken in allerlei vormen. De bakker liet zien welke vormen je kon maken. Dat leek makkelijk, maar dit viel tegen. De broodjes mochten versierd worden met sesamzaad, of rozijnen.
De broodjes moesten eerst nog een uurtje in een kast waar ze moesten rijzen. En daarna gingen ze in de oven.

248 249 250

Ondertussen konden de kinderen zelf minigebakjes maken met natuurlijk heel veel slagroom. Ook moesten er vruchtjes en chocola op. Toen iedereen daar mee klaar was mochten de minigebakjes opgegeten worden. Dat was smullen. Daarna kregen de kinderen een rondleiding door de bakkerij. Dat was reuze interessant. Bij het naar huis gaan had bakker Jos nog een verrassing, iedereen kreeg een bakkersdiploma. Aan het eind van de morgen waren de broodjes klaar en konden ze opgehaald worden. Ze waren heerlijk.
Bakker Jos hartelijk dank voor de leerzame morgen en de heerlijke broodjes.

251 252

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier