Kinderen van groep 3 bezoeken de bibliotheek
7 oktober 2005

(klik op een foto voor een uitvergroting)

358 359

Nu de kinderen van groep 3 ook al een beetje kunnen lezen, is een bezoekje aan de bibliotheek natuurlijk extra interessant. Het was ook nog kinderboekenweek, dus het was goed gepland.
Vrijdag 7 oktober zaten de kinderen dan ook ‘s morgens vol spanning in de kring te luisteren naar Rianne.
Rianne vertelde over het gratis lidmaatschap, dat je een boek 3 weken mag houden, dat je ook een video, cd of dvd kunt lenen. Heel veel kinderen kwamen al zo vaak in de bieb, dat ze al wel een antwoord op de vragen van Rianne wisten.
Er waren niet alleen prentenboeken, leesboeken, maar ook informatieve boeken en boeken die je samen met een ouder kunt lezen. Natuurlijk moesten de kinderen wel weten waar alles te vinden is. Daarom moesten ze als “boekenwurm” achter Rianne aanlopen, om alles te bekijken.
Als afsluiting las Rianne op zolder nog een prachtig spannend verhaal voor. Ze hoopte maar dat de kinderen er ’s nachts niet van gingen dromen! Ze kregen nog een kleurplaat en informatieblad mee.
Het was een leerzaam bezoekje en de kinderen waren erg enthousiast.

En nu maar lezen……lezen!

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier