Excursie door Lichtenvoorde
17 februari 2003

Op 17 februari zijn de kinderen van groep 5 & 6 op excursie geweest in Lichtenvoorde. We gingen eerst naar Steentjes. Meester Godfried had oude foto's gekopieerd voor in de map en de map moest je meenemen .Daar ontdekten we dat het eerst een kapper was het was wel leuk want eerst wist je dat niet en nu wel dat is wel grappig. Daar naar gingen we naar de koppelpaarden we hebben alle verschillen gezocht we ontdekte dat het eerst een paardenstal was voor lange tochten dan kon je er weer frise paarden voor krijgen.

Daar naar gingen we via de kerk naar het gemeentehuis we zagen dat het ook een gevangenis was. Daar naar gingen we naar de beenengang we zagen dat er veel is verandert was zo als het ELNA gebouw. Daar naar gingen we door de gracht naar de oude smederij daar zagen we nog een waterpomp en ijzeren ringetjes in het vakwerk van de smederij voor de varkensmarkt.

Daar naar gingen we naar de gevangenis van Lichtenvoorde. Daar mochten we naar binnen er zaten nog kettingen in de muur het is wel mooi om te zien. Er zat ook nog een deurtje in de muur. Ze zeggen dat het een gang naar de johaneskerk is.

Daar naar gingen we de oudste klok van Lichtenvoorde op de Johaneskerk helaas is hij er al af maar altijd nog een lid teken. En als laatste gingen we naar school daar was ook nog een foto van en verschillen.

foto's en tekst: Wietse Scheltinga, groep 6