Feest, feest, feest!
25 april 2004

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Gedurende 2 weken hebben de kinderen van de kleutergroep van juf Anke, Ellen, Saskia en Marieke gewerkt rond het thema feest.
In de speelhoek werden cadeautjes ingepakt, ballonnen opgeblazen, slingers gemaakt en op gehangen, stoelen versieren, kaarten geschreven, taarten gebakt, tafels gedekt, hoedjes opgezet en noem maar op alles wat er zo al bij een feest hoort. Verhalen, versjes, liedjes en video's over verjaardag, Koninginnedag, moederdag, een bruiloft, een geboorte van een baby.
Dit thema sloeg erg aan bij de kinderen ook al omdat het dicht bij de beleving van de kinderen licht.
En feest vieren is natuurlijk leuk. Ook de emotionele kant werd belicht. Veertien dagen lang waren de kinderen in een HOERA-stemming.

121 122

Een hoera-stemming kwam er helemaal toen we uitgenodigd werden door de vader en moeder van Jesper. eigenaar van hotel-restaurant "t Zwaantje" om daar de feestzaal met toebehoren te komen bezichtigen.
We werden dinsdagmorgen 27 april verwacht. De ouders van Jesper stonden ons al op te wachten bij de hoofd ingang. Meneer Pillen vertelde wat de bedoeling was, maar de kinderen konden het geduld niet opbrengen om te wachten. We gingen eerst naar de kleine eetzaal, waar een tafel feestelijk was gedekt. Hier konden de hotelgasten 's morgens ontbijten en 's avonds dineren. Via een opening in de schuifwand gingen we naar de grote feestzaal, waar vrolijke muziek klonk en de kinderen uitnodigde tot rennen en dansen. Deze zaal kon vergroot worden door de wanden weg te schuiven,er was een houten vloer om te dansen en een podium voor de muziek.
Van hieruit mochten we een kijkje nemen in de keuken. Wat een grote pannen en wat waren er veel. Natuurlijk viel de aandacht ook op de grote frituurpan. Jammer genoeg, zo vonden de kinderen was het vet niet heet mar nog gestold. Via de brede gang kwamen we in een andere zaal waar geluid kwam uit een piano zonder pianist. Dat was grappig,maar ook raar. Meneer Pillen vertelde dat dit elektrisch ging. Via de trap gingen we naar de benedenzaal waar een tafel klaar stond voor de kinderen, voorzien van vaasjes met bloemen en brandende kaarsjes. Eenmaal allemaal op een stoel werden de kinderen bediend door de vader en moeder van Jesper en werden getrakteerd op ranja met een "vuurwerk"rietje en een gebakje in de vorm van een Zwaantje en muziek erbij.

123 124

Heerlijk, wat smulden de kinderen ervan.
Er waren ook wat kinderen die plaats namen aan de bar. Dit was om alvast te oefenen, want echt goed konden ze er niet bij.
Eenmaal hun buikjes vol mochten de kinderen mee naar de kelder waar we de grote tanks konden bezichtigen. Drie grote tanks voor ieder 1000 liter bier. En de grote buizen,slangen waar het bier door vervoerd werd naar de diverse bars en dan de grote vaten nog waar limonade, cola gemaakt werd en ook via slangen vervoerd werden naar de diverse kranen in de verschillende bars. Onder de indruk gingen we terug naar school om vervolgens nog wat na te praten.
Wat een geluk hadden we dat we op een dinsdagmorgen zomaar een feestje hadden bij "t Zwaantje".