Flip de Beer

Sinds enkele weken hebben wij, de kleuters, een logé in de klas en wel een knuffel, genaamd Flip de Beer.
Flip woonde bij zijn vader en moeder op een boot.
Omdat hij eigenlijk wel heel nieuwsgierig was hoe het leven in een echt huis zou zijn, wilde hij graag bij ons op school logeren.
Zo kon hij van alles leren wat wij als kinderen op een school leren maar ook hoe een leven in een gewoon huis er uit ziet.
Flip mag dan ook elke nacht bij iemand uit onze groep logeren en je begrijpt dat hij elke dag iets anders mee maakt.
Flip, maar ook de kleuters genieten met volle teugen en kunnen bijna niet wachten op de logeerpartij.
De kleuter moeten wel in de kring vertellen wat Flip allemaal gedaan heeft. Het is dan ook de bedoeling dat de kleuters op deze manier hun belevenissen met Flip kunnen vertellen en hun emoties kunnen uiten.
Leuk is het dat de ouders een verslagje maken van de logeerpartij, zodat we allemaal kunnen meegenieten van hun belevenissen. We hebben dan ook een speciaal "logeerboek" aangelegd, zodat we naar verloop van tijd Flip's belevenissen nogeens na kunnen lezen.
Er worden zelfs tekeningen voor Flip gemaakt en e-mailtjes gestuurd. Dit alles bewaren we in "het logeerboek van Flip".

Hieronder een voorbeeld van zo'n e-mailtje:

Hallo,

Wij zijn Sanne en Joost Toebes.
Wij zitten in groep 1 en 2 bij juffrouw Marieke, Pascalle en Fien.
Afgelopen weekend hebben wij FLIP de logé op bezoek gehad, met zijn rode rugzakje. Dat was heel spannend en leuk.
Ik, Sanne, had ook graag FLIP mee in bad gehad, maar dat vond juf Marieke niet zo'n goed idee.
Zaterdagavond om ongeveer midden in de nacht kreeg FLIP toch wel een beetje heimwee, en toen wou ik juf bellen om FLIP dan maar op te halen, maar mama vond dat niet zo leuk voor juf Marieke.
We vonden het een echt leuk weekend met FLIP. We hebben gefietst en FLIP had een eigen bedje (mijn poppeledikantje). Kijk maar naar de foto's.

Doeiiii, groetjes van Sanne en Joost.