Kerstgaladiner groep 7-8
22 december 2005

(klik op een foto voor een uitvergroting)

We gingen naar de kerk in gala kleding, en daar werd eerst een soort show gemaakt met groep een tot en met groep acht. Het werd door elkaar gehutseld en op het laatst mocht groep acht, we gingen ieders een wens voor lesen die we eerst op de ster hadden geplakt. Toen iedereen aan de beurt was geweest van groep zeven acht moesten we de ster aan een grote plaat vast maken daar zaten ook al sterren van alle andere kinderen die op school zaten op. We moesten daarna zingen een lied over sterren daar ging het de hele tijd al over in de kerk.

394 395 396 397 398

Daarna gingen we met heel de klas ook juf eliza naar de school terug sommige hadden wel een beetje last van de hoge hakken. Toen we op school kwamen waren er twee obers, dat waren de vader van Noor en Stijn. Ieders had die middag er voor al een plaatsje gekregen, je moest je eigen bord bestek en glas mee nemen dat stond nu dan op de tafel waar je moest gaan zitten met een servet. Er stond op tafel allemaal beleg en hagelslag.

399 400 401 402 403 404

De obers kwamen dan langs en dan moest je eerst zeggen wat je wou drinken je kon uit ranja chocomel water en melk. De meesten namen als eerst ranja die ranja hadden ze in flessen gestopt waar ze ook met de thema dagen mee deden en daar stond dan op dat het st-joris wijn was. Daarna kwamen ze met een schaal met brood langs er zat witbrood krentenbrood en bruinbrood op. Als eerste was natuurlijk het witbrood op. Toen namen de meeste ander brood.

405 406 407 408 408 408

Rond zeven uur liep het op het op het einde toen moest iedereen zijn bord bestek en glas meenemen. Er vielen nog wat glazen op de gang kapot. Want heel veel kinderen uit andere klassen stonden te kijken. En het werd heel erg druk om onze klas. Het was een heel erg leuke avond

Anne Giesen (groep 8)

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier