Handbaltoernooi
18 en 25 september 2005

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Dit jaar was er weer een handbaltoernooi in de gemeente Lichtenvoorde. De Jorisschool deed ook mee. Met een jongens en meisjes team. Het jongens team had het goed gedaan in de eerste ronde, de eerste wedstrijd ging wat minder we verloren die wedstrijd met 5-0 van de Jozefschool Lichtenvoorde. Het ging niet zo goed. Ik denk dat we het gevoel nog niet hadden. Want als we zoals in de tweede hadden gespeeld hadden we niet zo dik verloren.

349 350

In de tweede wedstrijd speelde we wel goed we wonnen dan ook met 4-2. In die wedstrijd scoorde Hidde 3 keer en Stijn 1 keer. Het ging in de derde wedstrijd ook wel redelijk. We moesten winnen of gelijk spelen. We waren wel de hele tijd aan hun kant. Maar we konden maar niet scoren. Tot de laatste 15 seconden toen scoorde Stijn een heel belangrijk doelpunt en we stonden nog te juichen. En toen lag de bal er al bij ons in. Dus eindigde het in 1-1. we gingen na de wedstrijd naar de kleedkamer en daar hoorden we dat we door waren. We waren allemaal heel blij.

351 352

Nadat we gespeeld hadden gingen we de meisjes kijken. Die deden het ook niet zo goed in de eerste wedstrijd. Ze verloren met 4-0 van de Jozef Zieuwent. Dat was nog niet eens zo heel slecht als je weet dat die meisjes eerste van Lichtenvoorde zijn geworden. De tweede wedstrijd werd 0-0 tegen de Antonius Vragender. dus de meisjes konden maar niet scoren. Ze kregen wel kansen maar de bal wou er niet in. Ik vond dat de meisjes tot nu toe nog best wel goed speelden. De derde wedstrijd moesten ze tegen de Canisius. Die verloren ze met 1-0. Wij met het jongens team moedigden ze goed aan dus daar lag het niet aan. De vierde wedstrijd moesten ze tegen de Jozef Lichtenvoorde team twee. Ik had de wedstrijden van de Jozef ook gezien en ik dacht dat ze het wel zouden kunnen winnen. Dat deden ze ook met 3-0. Het was een goede wedstrijd. Maar het was niet genoeg om door te gaan.

354 355 356

Een week later op 25 september was er een finale voor ons de jongens. De eerste wedstrijd moesten we tegen de Jozef 2. Die wedstrijd wonnen met 4-0 dus waren we door naar finale. 1 goal van Stijn en 1 van Willem en 2 van Hidde.

353 357
348 358

De finale: we moesten tegen de Jozefschool. Van te voren wisten we eigenlijk al dat we gingen verliezen maar toch kwamen we met 1-0 voor. Daarna werd het nog 3-7 voor de Jozef. Dus waren we uiteindelijk tweede van Lichtenvoorde en dat is een hele knappe prestatie.

Hidde Jurjus, groep 8


Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier