Handbaltoernooi 2003
28 september 2003

(klik op een foto voor een uitvergroting)


1
Waar is de bal?

Zondagmiddag 28 november moesten we in de sporthal zijn voor het handbaltoernooi. Om 2:00 moesten we onze eerste wedstrijd spelen. Dat was tegen de st. Jozefschool. Die wedstrijd vond ik het leukst.Het was heel spannend. Het eerste doelpunt was voor de st. Jozefschool. Wij baalde als een stekker. En meteen maakten Mark een doelpunt terug. Op het scorebord stond toen 1-1. Even later maakte ik een doelpunt. In de 1 na laatste minuut maakte de jozef een doelpunt. 2-2 gelijk. Even later scoorde ze weer. We dachten we gaan dit niet verliezen. Mark kreeg de bal. Hij gooi de van een grote afstand. Goal!!! wij waren vet blij want na 11 seconden vloot de schijtsrechter af. 3-3 gelijk.

2
Hoe de wedstrijden ook verlopen: altijd blijven lachen!

We moesten even wachten op de tweede wedstrijd. Einde lijk was het zo ver. De tweede wedstrijd begon. We moesten alweer tegen de Jozef. Aleen deze kwamen uit Ziewent. Ze waren vet goed. Ze hadden een goeie caoch zij rende telkens met de aanval mee. En zat telkens te schreeuwen. Dat leide ons een beetje af. We hebben die Wedstrijd ook met 6-0 verloren. Dat was wel jammer. We moesten weer een wedstrijd wachten. We waren Bijna allemaal moe. Toen moesten we weer aan de bak tegen de Pastoor van Ars. Dat ging niet goed. We hadden wel kansen maar die ballen gingen er niet in. Jammer genoeg maakten de Pastoor van Ars er 3. We wisten al dat we niet meer door konden. Eigenlijk was dat wel jammer. Wij dachten we winnen zo wie zo nog een wedstrijd. De laatste wedstrijd was tegen de Antonius Vragender. Het was heel spannend.De Antonius opende de score. Mark scoorde terug 1-1 gelijk. Even later scoorde de Antonius een geluks doelpunt. Twan Kwam in actie hij gooide raak. Ik had ook nog een kans alleen ze hielden hun handen voor mijn ogen dus ik zag niks. Ik gooide nog wel op doel maar midden op de kieper af. Hij had hem. Daana hadden we nog hevig geknokt maar het had geen zin meer. Hij ging er niet in. We hadden geen een wedstrijd gewonnen. We baalden als een stekker. Gewoon pech. Jozef Ziewent werd eerste. En de Pastoor van Ars tweede.

Teun Kruip (groep 7)

3
Het herenhandbalteam 2003 van de St.-Joris

Zondag 28 september was voor het meisjes en jongens team schoolhandbal.Ik fietste er met Brecht naar toe.We kwamen aan en bijna iedereen was er al. Iedereen liet me kaar z'n knuffels zien iedereen had er wel wat bij zich.Ik had er twee mee een nijlpaard en een beer.Brecht en ik wouden eerst allemaal knuffeltjes van de kermis meenemen.Maar dat deden we toch maar niet.We waren bang dat we ze kwijt zouden raken.We gingen toen naar binnen en gingen op de tribune zitten onder weg kwamen we van die domme kinderen tegen die riepen dat ze zouden winnen.We dachten dat we de laatste wedstrijd van de jongens nog konden zien maar wij moesten al heel gauw dus we moesten omkleden jammer!Toen we in de kleedkamer waren zaten we bij de kinderen van de Jozef. Die waren heel sacherijnig.Ik vroeg zijn jullie van de Jozef: Kun je dat niet zien dan !!Maar gelukkig moesten we spelen en gingen we weg uit de kleedkamer omdat we moesten spelen. Als eerste moesten we tegen de Pastior van Ars . Die ware heel slecht die hadden geen vaste keeper en geen vaste verdedigers of aanvallers. Voordat we begonnen kwam er eerst nog een groepsfoto die had meester Godfried gemaakt. Precies op het moment van de foto liet Maureen haar knuffel vallen

4
Dameswedstrijd St.-Joris - Pastoor van Ars
Een Jorisaanval kan nog maar net worden afgeslagen!

Mijn moedre wou eigenlijk gaan kijken maar omdat het AZC (azielzoekers) niet op kwam dagen. We wonnen die wedstrijd met 2-1. De scheidsrechter was nog boos op Anouk in die wedstrijd : je moet niet zo boos kijken.Anouk ha beide cools gemaakt.We hadden een pauze van 2 wedstrijden. Dus brecht en ik gingen in de kantine wat halen.Daarna moesten we gelijk al weer spelen. Dit keer moesten we tegen Zieuwent. Dit was niet echt een bijzondere wedstrijd. Het werd 1-1 en meester heeft er nog een foto van dat ik bijna een goal had gemaakt. Die staat op internet. Anouk had weer in die wedstrijd het enige goal gemaakt. Er zat dit keer maar 1 wedstrijd tussen. Dus het was alleen een slok drinken en dan weer aan de slag. Deze wedstrijd zal niet leuk worden deze groep heet zieuwent 2. Deze club had alles nog gewonnen en hun jongens ook. Het ging daarom ook niet goed. UIt eindelijk werd de uitslag 6-0 verloren . EEN RAMP. Anouk had de hele tijd op het goal gegooid maar ze waren allemaal mis. De laatste wedstrijd twijfelde niemand. Want we moesten tegen de Jozef (De slechtste).Als we deze wedstrijd met 3-0 zouden winnen waren we niet door. Maar gelukkig werd het 5-0 en we waren door met 2 goals verschil. Het laatste goal heb ik gemaakt . En in totaal heeft Brecht er 1 gemaakt ik 1 en Anouk een stuk of 7 . In het veld van ons stonden als keeper: Suzan Ikink(goeie keeper !)In de aanval : Brecht Weelink, Anouk Ter Bille en Jessie schuller ( Deze zijn ook SSSSSupper goed)En in de verdediging Joan Berkelder Maureen Krabbenborg en ikke (Maureen en Joan zijn goed ikke niet !!)En als reserve hebben we Kim Pillen , Ellen Ikink, Chantal Ter Bille, Bo Dusseldorp en femke Harbers. Dit is ons team en omdat we zo'n goed team hebben zijn we ook door !! Jammer voor de jongens want die zijn niet door. Dat komt door onze knuffels die bragen geluk!

Mariët Lensink (groep 8)

5
Het dameshandbalteam 2003 (met coach) van de St.-Joris


Handbaltoernooi 2003 finale
26 oktober 2003

Wij hebben zondag 26 oktober de finale van schoolhandbal gehad. Maar in het begin ging het al helemaal fout want meester was de T-shirts vergeten. Maar Bo had hem gelukkig gebeld en hij ging nog snel naar school om de T-shirts te halen.Dus kwam hij aan bij de gymzaal en toen was iedereen weer opgelucht en blij. En toen konden we omkleden , want daarna was de wedstrijd. als we deze wedstrijd wonnen dan werden we zowiezo 2e maar als we hem verliezen dan werden we 3e of 4e.
De eerste wedstrijd van ons was om kwart over 3. Iedereen had kriebels in zijn buik want we waren bijna begonnen. Toen was het zo ver dachten we want de tegen partij begonnen al met de jel toen deden wij dat ook maar dus we deden de jel maar we deden het te vroeg dus we moesten weer wachten. Maar eindelijk was het zo ver en begon de wedstrijd. de tegen partij had de bal uit dus moesten we weer zo snel mogelijk naar de cirkel maar even later had Anouk (onze superster) de bal weer afgepakt. Dus gingen we helemaal naar voren en Anouk probeerde te scoren. Maar dat mislukte , maar het was een hele harde bal. Maar even later was het 1-0 voor ons. En weer een paar minuten later was het 2-0 voor ons en de rest van de tijd bleef het zo . We moesten 20 minuten spelen. En toen hadden we gewonnen van de Regenboog met 2-0 dus werden we zowiezo 2e.

23
Het damesteam werd in de finale
tweede van de gemeente Lichtenvoorde!

Toen we de wedstrijd hadden gewonnen was er een hele lange pauze maar dan echt heel lang. Want toen moesten de jongens spelen en toen weer de meisjes en toen weer de jongens voor de 3e en 4e plaats en toen weer de meisjes voor de 3e en 4e plaats en toen pas om kwart voor 6 moesten wij weer toen was die wedstrijd voor de 1e en 2e plaats. We ware bijna begonnen met de wedstrijd toen deden we de jel en dat deden we extra hard zo gaat hij: wat is de mooiste uitvinding? roept Anouk dan. Dan zeggen wij: de bal! Wat zijn we: een team. Wat gaan we doen :winnen! En toen begon de wedstrijd. We moesten tegen Zieuwent die waren vet goed want ze zaten allemaal op handbal op eentje na dus was dat wel een beetje flauw. Want in de eerste minuut was het al een goal voor hun en zo ging het maar door. Totdat Mariët een goal maakte en toen was het ook een beetje leuk voor ons. Het werd 9-1 voor hun en hun werden toen eerste en wij tweede.

24
Het statieportret

En toen was de prijs uitrijking. Toen wij opgenoemd werden gingen we in een luid gejuig naar voren en namen de prijs aan. We wouden de jel doen maar Zieuwent werd al op geroepen. Dus gingen we dat maar later doen. Toen we gingen om kleden deden we de jel pas. Nadat we hebben om gekleden gingen de meesten al naar huis, alleen Anouk en Chantal bleven over dus heeft meester daarvan een foto met de beker gemaakt. Maar maandag ging hij van ons allemaal een foto met de beker maken.

Groetjes Jessie Schüller (groep 8)

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier