Judoles
28 oktober 2004

(klik op de foto voor een uitvergroting)

Donderdag 28 oktober kregen de kinderen van groep 3 een judoles in plaats van een gymles. Nou, dat was spannend.
In een zaal had de leraar een zachte vloer gemaakt van heel veel matten. Dus er kon niets gebeuren.
Alle kinderen moesten eerst een judojas aandoen.
Nu was iedereen klaar voor de les.
Eerst werd de buiging voorgedaan en daarna moesten de kinderen leren om een val te breken. Dat was een groot succes.
De judoleraar Leo Buitink liet vervolgens allerlei oefeningen doen in spelvorm om de armen en benen sterker te maken. En toen was het zover dat de kinderen met tweetallen de eerste judoworp mochten uitvoeren. Iedereen deed erg goed z'n best en de meisjes kregen een extra pluim.
Moe en met rode wangen zat iedereen aan het eind van de les in de kring rond de leraar. Toen kwam nog een heel belangrijke mededeling voor de kinderen: "Je mag nooit buiten of op een harde vloer zomaar een judoworp doen, want dan krijg je erg veel pijn!"

180 181 182

De kinderen van groep 3 hebben dit stukje bedacht:
De judoles
ik buig - ik hurk - ik zit - ik rol (val breken).
ik ren (als een paard) en ik spring (als een kikker).
ik loop (als een eend) en ik schuif (als een motor).
ik sluip (als een tijger).
ik pak jou.
ik leg jou neer.
ik doe geen pijn.
de les is leuk!

183 184 185

Door een medewerkster van judoschool Leo Buitink zijn nog veel meer foto's gemaakt.
Kijk maar eens hier.

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier