75 jaar bloemencorso
6 tot 10 september 2004

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Omdat Lichtenvoorde komend weekend het 75-jarig Bloemencorso viert, werd hieraan op school een themaweek georganiseerd. Alles wat maar een beetje met het corso of dahlia's te maken had, was op school te vinden. De creatieve moeders hadden de school feestelijk versierd, met als hoogtepunt het omtoveren van juf Aly's IB-ruimte tot een heuse schiettent. Ook werden er veel prachtige maquettes van grote en kleine wagens naar school gesleept.

151 152 153 154 155 156

In alle groepen werd op eigen wijze aan het thema gewerkt. In groep 1 en 2 werd onder andere geschilderd en samen een corsowagen gemaakt. In de bouwhoek verrees een echte tribune mét publiek. In groep 3 en vier werd geschilderd en gewerkt aan een eigen maquette. In groep 5 en 6 werden dahlia's geïmiteerd met behulp van propjes. Wat een werk (net als echt bloemenplakken). In groep 7 en 8 was een 'heet hangijzer' in de corsowereld het onderwerp: het gebruik van alternatieve materialen. Zo werden afbeeldingen van dahlia's beplakt met alles behalve dahlia's. Onder andere van stukken van een voetbal, snoep, caviavoer en rietjes.

157 158 159 160 161 162 163 164

Alle groepen hebben in de loop van de week een corsowagen bezocht. Zo kreeg de Van Reedestraat, Groep Van Ons, Marneth en Groep '91 bezoek van Jorisleerlingen. In de hogere groepen bleef het niet bij een rondleiding: de kinderen konden ook de handen uit de mouwen steken. Er werd driftig 'kontjes' geknepen, gespijkerd en geplakt zodat de kinderen écht met een wagen hebben meegewerkt. Naast het werk vielen ook de cola en de taktaties zichtbaar in goede aarde...

Wij willen iedereen die aan deze themaweek heeft meegewerkt nog een keer hartelijk bedanken!