Afscheid Lucy Engelbarts
1 september 2004


(klik op de foto voor een uitvergroting)

146

Na dertig jaar in dienst van de Stichting Lima nam Lucie Engelbarts woensdag 1 september afscheid als schoolschoonmaakster. Ze gaat van de VUT genieten.
Sinds 1 augustus 1984 was zij werkzaam op de St.-Jorisschool. Voor die tijd maakte ze de toenmalige kleuterschool 'De Speeldoos' schoon.
Wij danken Lucy voor de wijze waarop ze zich, samen met Annie, al die jaren van haar taak heeft gekweten. Ze keken niet op een kwartiertje; verlieten de school pas wanneer de boel aan kant was. Klachten hebben we op school dan ook nooit ontvangen. In krantenartikelen over slecht schoongemaakte school met smerige toiletten herkenden we de St.-Jorisschool dan ook niet.
Lucy verruilt poetsdoek en dweil voor wandelschoenen en fiets. We wensen haar nog een mooie tijd met veel wandel- en fietskilometers toe. In haar plaats is per 1 september mevrouw Astrid Stevens benoemd.

147 148

Op woensdagmiddag kwam Lucy met man en kinderen op school. Het hele schoolteam en Annie waren aanwezig en samen fietsten we naar Erve Kots. Na een bakje koffie met appelgebak stapten we pas Úcht op de fiets voor een route van bijna 30 kilometer.

De fietstocht eindigde bij Restaurant De Kiezel waar Lucy en haar gezin een etentje werd aangeboden. Na een speech van meester Henny kreeg Lucy een lijst met een prachtig knutselwerk en een ketting en armband ter herinnering.

149 150 151

Lucy op haar beurt bedankte iedereen voor de fijne middag Ún de fijne jaren die ze op de St.-Jorissschool had gehad.


Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier