Juf Marieke 25 jaar juf!

Juffrouw Marieke Huinink was op 2 februari 2000 25 jaar in het onderwijs werkzaam.
Op school konden we dit feest natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ze werd die dag door de leerlingen, team, ouders, medezeggenschapsraad, ouderraad en bestuur in het zonnetje gezet.
We hopen allemaal dat juf Marieke nog heel lang op onze school blijft werken. Nog minstens 25 jaar!

Bas Stottelaar, leerling van groep 6, maakte van het feest onderstaand verslagje en foto's voor de internetpagina.

Op 2-1-2000 was juf Marieke 25 jaar juf. Dat moest worden gevierd op de Jorisschool in Lichtenvoorde.
We deden het niet s morgens omdat groep 8 de cito toets had. s Middags werd het gevierd. Om kwart over 1 moesten we naar het voorste gedeelte van het schoolplein.
En toen kwam juffrouw Marieke aan in een hele oude Mercedes. Het was een zwarte Mercedes. Toen liep ze naar de vooringang van de school en ging naar de gemeenschapsruimte. Alle groepen gingen naar hun klas. We werden toen opgehaald door een juf.
In de gemeenschapruimte werd eerst een toespraakje gehouden. Toen werd een lied gezongen op het ritme van Mooi Man. Het refrein ging zo:

Ja dat is juffrouw Marieke,
Al 25 jaar op school, juffrouw Marieke.
Ja dat is juffrouw Marieke,
zolang voor de klas en nog steeds in haar sas.

Toen werd het geschenk gegeven. Het was een map met tekeningen van de hele school. Daarna ging iedereen weer naar de klas. We kregen ook een cake. Onze meester maakte foto's die moesten worden afgedrukt. En ik was de vakfotograaf. Zo noemde meester mij. Dit was het einde van het verhaal.