Martine Letterie op bezoek in groep 7-8
4 april 2005

(klik op een foto voor een uitvergroting)

235

Wij van groep 7 en 8 doen mee aan een schrijf project met Martine Letterie (een echte kinderboekenschrijfster) en we schrijven een verhaal samen met alle andere scholen over de geschiedenis van Lichtenvoorde. En als Martine de verhalen dan heeft wordt er een boek van gemaakt. Vandaag was ze bij ons op school. Ze had een koffer bij zich met al haar boeken die ze had geschreven. Ze vertelde er ook wat over. Daarna mochten we vragen stellen aan haar sommigen vroegen wat haar mooiste en haar leukste boek is. Toen niemand meer wat te vragen had liet ze een dia voorstelling zien. Het ging over haar boeken die over de geschiedenis gingen. Ze vertelde over hoe ze aan de informatie kwam en ze las toen ook nog een bladzijde voor uit haar boek: Gevecht met de wolf.

236 237 238

Daarna vertelde ze ook nog iets over ons verhaal wat we hebben geschreven. Ze vond die van groep acht erg goed. Die van groep zeven vond ze ook wel goed, maar je moest meer kunnen ademen, want bij ons kwam er dan een heel lang stuk wat best spannend is zonder stukjes wat minder spannend is. Op het laatst kreeg je nog een korting bon. Toen iedereen die had mochten we naar buiten en ging ze nog even koffie drinken. Toen we weer naar binnen gingen was ze al naar een andere school.

Groetjes Ellen Ikink (groep 7)

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier