Leuke dingen doen samen met opa en oma
maart/april 2006

(klik op een foto voor een uitvergroting)

De afgelopen weken hadden we in kleutergroepen het thema: "leuke dingen doen samen met opa en oma". Dit thema spraak de kinderen erg aan.

En dan is het ook wel erg leuk dat echte opa's en oma's bij ons in de klas mogen komen! Dus bij de themabrief voor de ouder(s) en kinderen zat een oproepje. De opa's en oma's konden zich opgeven voor:
  • een verhaaltje voor te lezen.
  • iets te vertellen.
  • koekjes bakken
  • gezelschapsspelletjes doen.
Hier werd in grote getale gebruik van gemaakt. De kinderen vonden het geweldig dat hun opa en/of oma in de klas kwam. We konden aan de snoetjes zien wie er binnen kwam.

Maar ook in de klas hebben we van allerlei activiteiten gedaan. Het was erg leuk om te zien hoe de kinderen in de speelhoek speelden in de rol van opa, oma of kind. Met behulp van b.v. opdrachtkaarten zoals: de krant lezen met bril op, klusjes doen, spelletje spelen, eten koken, koffie met wat lekkers drinken en lopen met de wandelstok werd erg volop gespeeld.

Ook de liedjes uit grootmoeders tijd werden uit volle borst gezongen door de kinderen samen met de opa's en oma's.Ook de oude zangspelletjes werden gespeeld zoals:zakdoekje leggen,twee emmertjes water halen en als mijn opa en mijn oma naar de kermis gaan enz. Dat het erg gezellig was kunt u aan de foto's wel zien.