MYN ROMEINSE MVNT
GROEP V-VI
VIII november MMII

Vandaag hebben alle leerlingen van groep 5-6 een echte Romeinse munt gekregen. Het zijn kleine, groenkoperen muntjes, waar je maar heel soms iets op ziet.
Dat komt omdat het stof, de modder en het zand van meer dan 1700 jaar(!) er nog steeds op zit. Poetsdoeken en een oude tandenborstel moeten dat straks weg krijgen. Maar eerst wordt elke munt heel precies getekend. En pas daarna: poetsen!
Wat zal er allemaal tevoorschijn komen?

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Vorig jaar zei de meester ik bestel een pakketje voor volgend jaar. Wij zeiden wat zou dat nou kunnen zijn.
Toen het school jaar weer begon hebben we er een maand niet meer over gepraat. Maar toen zei de meester op een dag.
Weet je nog dat ik vorig jaar zei dat je een vieze oude tandenborstel en een hemd of een theedoek mee moest nemen.
O, ja zeiden wij toen, toen zei de meester dat iedereen dat volgende week bij zich moest hebben.
Ja dat is goed, die vrijdag zei de meester we gaan met het grote geheim beginnen. Iedereen was vol spanning en ik ook,en op eens haalde hij een zakje te voor schijn. Hier zitten in echte romeinse munten in.
Wauw, en toen kregen we er ook nog een blaadje bij. Daar moest je drie tekeningen op tekenen.
De eerste moest je maken voor dat je begon te poetsen. De tweede moest je maken als je half klaar was. De derde moest je maken als je helemaal klaar was met poetsen.
Maar die hebben wij nog niet gedaan.
Als de romeinse munt klaar is dan mogen we hem houden, en mee naar huis nemen.

Marc Ikink, groep 6.