5 december 2003

(klik op een foto voor een uitvergroting)

30 31 32

Van de strooipiet hebben de kinderen van de St.Jorisschool te horen gekregen dat ze op maandag 1 december hun schoen op school mogen zetten.
De volgende dag zien de leerlingen dat het raam van groep 4-5 openstaat en dat de staf uit het raam steekt: die heeft de Sint vast vergeten!
In de klas aangekomen liggen de chocoladeletters er wel, maar zijn de schoenen nergens te bekennen. Een grote zoektocht van alle kinderen door de hele school is het gevolg, maar nergens is ook maar één schoen te bekennen.
Ook buiten wordt gezocht en Celine Meekes vind de schoenen uiteindelijk... in de grote container op het schoolplein!

33 34

Een paar dagen later is het eindelijk zover: vrijdag 5 december. Alle kinderen, meesters en juffen en heel veel ouders staan voor de school op de aankomst van de Sint en zijn pieten te wachten.
Onder luid getoeter en met zwaailichten komt een vrachtwagen van Dusseldorp de Varsseveldseweg af. Mét de Sint, maar zónder pieten. Wanneer meester Henny Sint verwelkomt blijkt dat Sinterklaas zijn pieten kwijt is. Dat wordt dus alweer zoeken...

35 36

Uiteindelijk komen we bij Antoniushove terecht. Na lang zoeken (nee, de pieten zitten niet op het dak) Uiteindelijk blijken nu de pieten in de container te zitten!
Iedereen gaat opgelucht weer naar school waar de Sint, gelukkig nu met de pieten, in elke groep de prachtigste liedjes, versjes, toneelstukjes en stunts te horen en te zien krijgt. Om ongeveer twaalf uur wordt de Sint hartelijk bedankt voor alle cadeaus en door iedereen uitgezwaaid.

37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier