Sponsorloop Vastenactie
11 maart 2005

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Eindelijk was het dan zover. Na weken van voorbereiding in de klas omtrent het vastenproject "water voor het herdersvolk de Maasai in Tanzania" en het rond gaan voor de intekenlijst van de sponsorloop waarvoor de opbrengst voor Tanzania was, kon de sponsorloop beginnen. Na een goede warming-up in de klas en de nodige instructies om niet meteen te hard van stapel te lopen klonk op 11 maart om 10.30 uur het start schot in de Middachtenstraat voor de instroomgroep en groep 1 en 2. Het leek of men moest rennen voor hun leven, wat werd er gelopen. Ze liepen elkaar zelfs onderste boven, er vielen daardoor menige traantjes. Vaak was het gelukkig vallen en opstaan want men wilde de limiet halen. Het leek werkelijk of het je GELD OF JE LEVEN was.

229 230 231

Hoewel het weer niet erg mee zat stoorden de kinderen er zich niet aan. Minder was het voor de toeschouwers, die in grote getale waren komen kijken. Voor hen was er een kopje koffie met iets lekkers te koop. Dit was een heerlijk opwarmertje. Want koud was het, het waaide ontzettend hard en aan het eind begon zelfs nog te regenen. De kraampjes en de parasol bleven maar nauwelijks staan. Vangen moest men naar de bekers. Maar de kinderen liepen ondertussen al wat men halen kon. Ongestoord liepen ze door. Na elke ronde werd er gestempeld om zo weer door te kunnen gaan voor een volgende ronde. De onderlinge competitie strijd was groot, men wilde niet onder doen voor klasgenoten, wat natuurlijk ten goede kwam aan de opbrengst.

232 233 234

Na afloop kon ieder kind wat te drinken en wat lekkers halen, na een goed geleverde prestatie.
De opbrengst was dan ook grandioos: 2523,67.
We denken dat we er als school goed aan hebben gedaan om dit te organiseren en hopen dat het herdersvolk het geld goed kan gebruiken.

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier