Schoolverlatersdagen
17 - 19 juni 2004

(klik op een foto voor een uitvergroting)

123 124 125

Voordat we kamp gingen hadden we al onze spullen in sporttassen en vuilniszakken gedaan. Onze moeders brachten ons naar school met de bagage. Toen we op school kwamen stond heel groep 8 al voor op het schoolplein. Toen we weg gingen moesten nog een paar kinderen afscheid nemen van de moeders, onderandere: Joey. Hij gaf zijn moeder een kus want anders zou hij heimwee krijgen. Toen we weg fietsten zwaaide de hele school ons uit. Allemaal huilende kinderen en snikkende moeders. Daar gingen we. Joey ging met Henny fietsen en Koen met Godfried. We gingen helemaal naar Lochem. Onderweg gingen we nog naar het kasteel van Ruurlo. Daar gingen we pauzeren. We gooiden brood in de gracht en daar kwamen veel vissen op af. Daar was ook een boom en daar gingen we in klimmen. Femke wou in de boom klimmen maar toen brak de tak toen viel ze op de grond. We houden ook nog in het huwelijksbootje, maar hij zat vast. Maar niet vast genoeg voor ons. We trokken hem aan de kant. Toen kwam de bode en die zij dat dat niet mocht omdat er een nestje in zat. Toen gingen we weer verder. We gingen naar het doolhof. Dat was heel leuk want je kon een record verbreken, Het record was van een andere school: 2:57. De jongens hadden een slim plan: ze gingen een spoor uit zetten. Ze dachten dat ze het record zouden verbreken, maar het bleek: 3:20. Na het doolhof gingen we verder naar Lochem. Daarna gingen we nog een keer pauzeren. Daar kwam een hond uit de wijde gerend. Ze hete Syra. Ze was heel erg blij en speels. Maar even later kwam er een man met een krot aan rijden. Hij kwam zijn hond ophalen. Maar dat lukte niet. Hij probeerde de hond in de auto te krijgen. Dat lukte niet. Er kwam ook nog een meisje aan lopen. Die heeft hem in de auto gekregen. Daarna fietsten we weer verder. Toen kwamen we eindelijk aan. Toen zagen we een oud en knus boerderijtje met een klein speeltuintje. Er was aan de linkerkant nog een beetje as wat nog rookte. Die hadden de meisjes weer aangemaakt. Er kwam een heel groot vuur. Meester had een keer verteld dat droge koeienstront heel goed brandde. Dus gingen we er koeienstront opgooien. Toen hadden we een marshmallow gekregen dat gingen we boven het vuur houden. Maar sommige kinderen waren zo slim om het in het vuur te houden. Toen werden ze vies en zwart dat was niet lekker meer.

126 127 128

Na het kampvuur gingen we spelletjes doen. Meester deelde ons in 3 groepjes. Groepje 1 was: JoŠn, Mark, Suzan en Brecht, het tweede groepje: Koen, Femke, Jessie en Anouk. En het derde groepje: Arjan, Maureen, MariŽt en Joey. Het eerste spel ging zo. Er stonden vijfgenummerde pionnen door elkaar verspreid over het veld. Omstebeurt moest een iemand geblinddoekt van pion 1 naar 2, dan naar 3 enz. De rest van de groep moest diegene De weg zeggen. Het snelste team won. We hebben ook nog flesplassen gedaan. Dat was heel leuk. Je moest met een volle fles naar de bak heen en dan er boven hangen en wie het meeste water aan de over kant had gebracht won. Daarna deden we Willem tel, dat was lachen.

129 130 131

We hadden ook een smokkeltocht gedaan. Er waren 6 kinderen douane en 6 kinderen waren de smokkelaars. De smokkelaars moesten geld naar de overkant brengen en als je werd getikt door de douane dan moest je dat geld geven aan de douane. En wie op het laatst het meeste geld overbracht had. Die avond had Joey zijn teen onder de bank gekregen. Hij was geen watje en ging niet huilen. Hij was een echte bink. Die nacht ging Joey, Suzan, Arjan, JoŠn, Mark en Brecht.Bijna de hele nacht wakker gebleven. Mark en Joey bleven nog tot half 6 wakker, het werd al licht. Daarna gingen we slapen. Donderdagochtend was iedereen wakker behalve Femke. Ze schrok heel hard wakker. We gingen haar wakker maken met de radio, en met een gastoeter. Door onze meesters. We aten brood. Je kon er van alles op doen. Je kon tee en melk krijgen.

132 133

We gingen die dag ook zwemmen in Lochem. Joey en Meester dachten eerst dat Joey niet mee kon zwemmen vanwege zijn teen. Maar van de badmeester mocht dat wel, want chloor ontsmet. Maar als het ging bloeden, dan moest hij er uit, maar dat was niet het geval. Er was een glijbaan een draaikolk, een bubbelbad en een buitenbad. Meester Henny trakteerde op patat. Na het zwemmen gingen we barbecuen. Iedereen kreeg een pakketje met rouw vlees. Alle meesters en juffrouw ' s kwamen en gingen dieren geluiden in het bos na doen. Groepje 1 had gewonnen. Toen we weer bij De boerderij kwamen wou iedereen slapen behalve Brecht, Maureen, JoŠn, Arjan, Mark en Joey. Wij gingen rijmen dat was heel leuk om 2 uur gingen we slapen. S'morgens werden we weer gewekt. Iedereen wou nog slapen we gingen weer ontbijten. Daarna gingen we naar huis. We gingen op de terugweg naar de witte Wieven en weer naar het kasteel. Het was een hele leuke en gezellige kamp.

Groeten, JoŠn en Joey.