Techniek op School
30 september 2003

(klik op een foto voor een uitvergroting)

6

Wij hadden techniekdag op dinsdag 30 september. Er kwam een man (meneer Bosman) bij ons in de en die ging allemaal dingen vertellen over techniek.Hij begon met wie hebben er vandaag al iets gedaan met techniek.Bij na niemand stook de vinger op maar toen hij een paar voorbeeldjes zei stook iedereen haastde vinger op.Toen zij die man ik heb 2 sterke dames nodig en toen wees hij Bo en Brecht aan.Ze moesten een heel groot ijzeren ding uitklappen.

7

En die man zei nog zo oppassen voor je vingers. Maar brecht zijn vinger zat vast.Ze riep heel hard au mijn vinger.Toen haar vinger los was ging die meneer er tekeningen op hangen. Eentje van een molen en eentje van een liniaal.Hij ging er wat over vertellen.Toen kregen we allemaal een boekje en een potlood en toen moesten we de opdrachten gaan doen die in het boekje stonden.Op de gang hadden we veel elektrische dingen die we moesten doen nu ga ik daar wat over vertelllen.
Op de gang moest je bij een opdracht gaan zitten met een groepje je moest een groepje van 2 personen,ik ging samen met Jessie.Je moest stoom aan leggen in een huis.

8

Dat was niet een echt huis maar gewoon een vierkante plaat waar je stekkers in moet doen en dan moet je de stroom aan zetten en dan moet het alarm af gaan in dat huisje.Wij hadden het goed en je kon ook nog een peperclip maken en dat was ook heel erg leuk.

9

Daar had je z'n apperaat voor nodig.In de klas kon je ook nog dingen doen zoals een button maken en dan moets je zelf je naam er op schijven. Hij had al een paar van die tektstjes gemaak en ik had gekozen I love techniek en dan daar onder mijn naam.Ik vond het jammer toen het af was gelopen.Want we moesten een kwartier voor we gingen op ruimen.En toen we allemaal in de klas waren gingen we nog even de vragen naar kijken.Iedereen vond het leuk bij ons in de klas want die man vroeg wie vond het nie leuk en niemand stak de vingr op.Dus iedereen vond ht leuk.Voor die man weg ging ging hij nog iets vertellen over de molen.En toen zij die man tegen ons misschien kunnen jullie daar wel eens en keer heen met de klas.Iedereen vand dat een goed plan.Want dan kunnen wij zien hoe het daar binnen in de molen gaat en dat leukt mij heel leuk.En toen moesten we naar huis.

10

En toen ik thuis kwam liet ik het allemaal aan mama zien wat we hadden gedaan.Mama vond het heel leuk wat we allemaal hadden gedaan en papa ook.En toen ging ik wat eten en toen ging ik weer naar school.En toen we allemaal in de klas zatten had meester nog 3 dingen verloten.Maureen ,Wout en Wietse hadden ze gewonnen.
Dit was mijn verhaal over de techniekdag.

Groetjes Suzan Ikink
uit groep 8

11

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier