Voorleeswedstijd
30 oktober 2003

(klik op de foto voor een uitvergroting)

25

Op dertig oktober tweeduizenddrie hielden we de voorleesvoorronde op school voor de voorleeswedstrijd. We hadden thuis natuurlijk al veel geoefend. Toen we op school binnen kwamen had meester de voorlees stoel al klaargezet. Daarna moesten we de tafels aan de kant zetten.
De stoelen moesten in een kring. We moesten ook nog een jury, maar dat regelde meester allemaal. Uiteidelijk werden Mark, Maureen, Bo, Job en natuurlijk meester. Daarna begonnen we met het voorlezen. JoŠn mocht het spits afbijten. Eerst twee uit groep acht en daarna twee uit groep zeven. Na een aantal kinderen was ik aan de beurt ik was dan wel een beetje zenuwachtig, maar ik wist dat dat niet nodig was. Tussendoor kwam juf Aly nog in de klas waardoor Anouk weer helemaal opnieuw kon beginnen. Er waren ook nog wisseljuryleden: Koen, Brecht, Lars en Wout. Op het laatst wou iedereen natuurlijk zijn eindscore, maar dat moest meester natuurlijk nog uitrekenen. 'S middags had meester het al nagekeken.
Meester vond dat iedereen wel een prijsje had verdiend. Vervolgens liet hij een zelfgemaakte oorkonde zien.
Daarna rijkte hij ze uit aan alle drieŽntwintig kinderen. Waaruit je uiteidelijk alleen maar eerste t/m twaalfde kon worden. Ik werd uiteidelijk zesde, maar de werkelijke winnaar was MariŽt!

Geschreven door:
Joey Dankbaar (groep 8)

Wilt u foto's bijbestellen? Klik dan hier

Voor informatie surf je naar de officiŽle internetpagina van de Nationale Voorleeswedstrijd