5 oktober 2016 - 14 oktober 2016

Woensdagmorgen vond de opening plaats van de Kinderboekenweek. Kinderen, leerkrachten, ouders, opa's en oma's genoten van de dans door de leerlingen van groep 8. Meester Jon heette iedereen welkom.

KBW12

Opening Kinderboekenweek

Na de opening werd in elke groep door opa's en oma's een boek gebracht.

In de hal was een echt museum; ‘de school van vroeger en de huiskamer van vroeger’. In de gangen waren foto’s te bewonderen met als titel; ‘wat doe je het liefst met je opa en oma’. Het was een leuk, leerzaam maar vooral gezellig thema. Overal zag je opa’s en oma’s in de klassen. Er werd voorgelezen en er werden spelletjes van vroeger gedaan. In de groepen ontstonden gezellige boekenhoeken. Er werden stambomen gemaakt. Opa's en oma's kwamen vertellen over de klas van vroeger. De kinderen vertelden op hun beurt aan de opa’s en oma’s hoe het er nu op school aan toe gaat. Er werd zelfs meegedaan met de rekenles.

KBW01 KBW14
KBW07 KBW08
KBW09 KBW10
KBW13 KBW15

Vrijdag 14 oktober werd de kinderboekenweek afgesloten met een programma in de ridderzaal. Enkele kinderen presenteerden wat er allemaal gedaan was in de groepen en ‘opa Oudekerk en oma de Jong’ genoten er extra van en bedankten iedereen voor de gezellige tijd op de Jorisschool.

KBW02 KBW03
KBW04 KBW05