Buiten is het donker.
Langzamerhand stroomt het schoolplein vol. Het is net alsof de kinderen de kerstliedjes gehoord hebben. Even later worden ze opgehaald door de kerstman. Je voelt de magie in de lucht.
Het is bijna kerst! Binnen worden allerlei hapjes gebracht en die krijgen een mooi plekje in de feestelijk versierde klassen. Alle kinderen zitten vol spanning te wachten in de ridderzaal.
En dan gaat het beginnen.

YouTube fimpje van het kerstspel!

De kinderen van groep 5 verdwijnen achter de coulissen en spelen als echte toneelspelers het kerstverhaal van “Vadertje Panov”. Ondertussen zingt elke groep een lied dat past bij deze musical. Je ziet aan de gezichten van het publiek dat ze genieten. “Sneeuwt het nou echt?” zie je enkele kleuters denken. Het toneelspel gaat vanzelf. De kinderen van groep 5 laten zien dat ze het goed kennen en het ook leuk vinden om te doen. Vol trots spelen ze hun rol. ‘Voor iedereen staat de deur open met kerst’ is een mooie boodschap die we nu allemaal snappen.

Juf Anja begeleidt voor de laatste keer de liedjes. ‘Wat gaan we haar missen’ lijkt iedereen te voelen want spontaan zingen een paar kinderen “juffrouw bedankt”! Iedereen doet mee en juf Anja pinkt een traantje weg. Voor alle kinderen heeft ze een verrassing in de klas staan.
Na dit mooie kerstverhaal is het tijd om te genieten van de lekkere hapjes en gaat het feest verder in de klas. Dat is toch wel bijzonder om met je klasgenoten te gaan eten. Iedereen ziet er zo mooi uit! Met zelfgemaakte lampjes en placemats is het echt gezellig in de klas. Als de hapjes op zijn is het tijd om naar huis te gaan. Moe en voldaan loopt iedereen naar buiten.

Fijne feestdagen allemaal!

Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7