Op vrijdag 31 maart heeft groep 3 een lentewandeling gemaakt naar de boerderij van Bart en Tessa. We hebben in twee groepen een rondleiding gekregen door de boer en Bart en de boerin en Tessa.

00

Leuk was het om de kraamkamer te zien van de baby  kalfjes, de stallen met de iets grotere kalfjes en natuurlijk de grote koeienstal met héél véél koeien en een robot om de stal schoon te vegen. Verder is het melken en de melkrobot goed bekeken en verwonderden de kinderen zich hoe groot een melktank is. Voor veel kinderen was het moeilijk kiezen wat ze nu het allerleukste vonden van het boerderijbezoek. Was het de lieve knuffel koe, de drachtige koeien met hun dikke buiken (en het verhaal hoe een kalfje in de buik groeit) of toch het aaien van de honden, bekijken van de kippen en het spelen op de boerderij onder het genot van een glas ranja en een koek? Twee (bijna) jarige jongens hadden geluk: zij mochten met boer Henry nog een ritje op de tractor maken! Tot slot is er een groepsfoto gemaakt op het pestvoer. Het was een leuke leerzame morgen. Familie Wopereis bedankt.

01 02 03 04 05

Twitter!