7 maart 2016

Wij gingen 7 maart naar de kerk toe. Er waren drie groepen: geel, blauw en groen. Het ging over het heiligdom, het was heel interessant. Een groep ging naar het zolder daar was een klein gangetje. Er was een machine die de klok luidt en het was er erg donker.
 
Kerkbezoek01
 
 
Een andere groep moest naar een verhaal luisteren wat over barmhartigheid ging. Het voor elkaar zorgen bijv. iemand die dorst heeft en iemand die honger heeft en hulp vraagt moet je voor zorgen. Tussendoor mocht je tekenen. De laatste groep ging rond lopen in de kerk we stonden bij de doopvont daar werd je in gedoopt. Er word dan warm water in gedaan en dan ging iemand zijn hand boven het water houden en die zij een vers en daardoor werd het water heilig en daardoor werd je gedoopt. De groepen wisselde wel om dus je kwam overal terecht het was erg leuk en je leerde er veel van.
 
Kerkbezoek02 Kerkbezoek03
Kerkbezoek04 Kerkbezoek05
Kerkbezoek06 Kerkbezoek07
Kerkbezoek08 Kerkbezoek09
Kerkbezoek10 Kerkbezoek11
Je mocht met een hamer op ijzer slaan wat vroeger in de oorlog gebruikt werd om de klok te luiden en dat gaf veel lawaai. Je mocht de klok luiden dat werd gedaan aan een touw en daar moest je aan trekken en dan luid de klok. Op de zolder waren soms vleermuizen en duiven er was een soort van luik en als daar en duif in vloog dan zat hij gevangen en kon hij er niet meer uit.
 
Kerkbezoek12 Kerkbezoek13
Kerkbezoek14 Kerkbezoek15
Kerkbezoek16 Kerkbezoek17
Er waren 3 hokjes met een bankje als je iets had gedaan moest je in de linker of rechter gaan zitten en de priester in het midden en degene die er naast zaten moesten iets opbiechten. Vroeger moest de priester andersom staan bij het altaar en dan kon hij de mensen niet zien, maar dan konden ze gewoon weg gaan. Nu hebben ze een extra altaar en kan hij de mensen wel zien.
Lu Ju en Demi

Twitter!

Ga naar boven